Fapte rapide pentru copii
Ariana Grande

covorul roșu Ariana Grande Grammy 2020.png

mare în 2020

născut
Ariana Grande-Butera

26 iunie 1993 (27 de ani)

Boca Raton, Florida, U.S

ocupație

  • cantareata
  • compozitoare
  • actrita

ani activi

2008-prezent

înălțime

5’1

rudele

Frankie Grande (frate vitreg)

cariera muzicală

genuri

instrumente

voce

etichete

Republica

Ariana Grande-Butera (/otrivri otrivri otrivr otrivr otrivnde/; născut la 26 iunie 1993) este o cântăreață, compozitoare și actriță americană. Din 2010 până în 2013, a jucat Cat Valentine pe sitcom-ul Nickelodeon Victorious. Ea a jucat din nou acest rol în spin-off Sam & Cat (2013-14). În 2013, a lansat primul ei album de studio, Yours Truly. A devenit primul ei album numărul unu în Statele Unite. Al doilea album de studio, Totul meu a fost lansat pe 25 August 2014. Grande are un frate vitreg mai mare pe nume Frankie Grande. Concertul ei a fost bombardat în atacurile din Manchester din 2017. În rezultat, ea a găzduit un concert numit One Love Manchester pentru familia celor 22 de victime. Ea este, de asemenea, cunoscut ca Regina Pop

cariera

2008-2012: începuturi și victorios

distribuție victorioasă în Concert

Grande interpretând cu distribuția victorioasă

înainte de apariția ei pe Nickelodeon, Grande a jucat în musical 13 ca Charlotte în 2008 și mai târziu a câștigat un premiu pentru rolul respectiv. Din 2010 până în 2013, Grande a jucat rolul Cat Valentine în spectacolul Nickelodeon Victorios. În August 2012, s-a anunțat că Victorious nu se va mai întoarce după trei sezoane. Cu toate acestea, mai târziu în acea lună, Nickelodeon a anunțat un spectacol spin-off numit Sam & Cat. Ar împerechea Grande de la Victorious cu Jennette McCurdy de la iCarly. Ei ar reda rolurile lor ca Cat Valentine și Sam Puckett.

chiar dacă Sam & Cat a fost un succes pentru Nickelodeon, spectacolul a fost anulat pe 13 iulie 2014 din cauza carierei muzicale a lui Grande și a altor probleme. Ultimul episod a fost difuzat pe 17 iulie.

2013–2014: Yours Truly and My Everything

Grande și-a petrecut trei ani înregistrând albumul de debut, Yours Truly. A finalizat albumul, intitulat inițial Daydreamin, în iunie 2013; a fost lansat pe 30 August 2013 în septembrie 2013, a debutat oficial pe locul 1 în SUA panou 200 albume diagramă—cu 138.000 de exemplare vândute în prima săptămână—făcând din Grande prima artistă feminină, de la Kesha, care a debutat primul ei album în topul topurilor—și a cincisprezecea artistă feminină în general. Primul single de pe album, „The Way”, cu rapperul Mac Miller din Pittsburgh, a fost lansat pe 26 martie 2013. A vândut 120.000 de unități în primele 48 de ore de la lansare, apoi a continuat să vândă peste 219.000 de unități în săptămâna de deschidere. „Baby I „și” Right There ” au fost, de asemenea, lansate ca single de pe primul ei album.

în ianuarie 2014, Grande a început să lucreze la al doilea album de studio. A terminat albumul la sfârșitul lunii martie 2014. Primul single de pe album este „Problem” și îl prezintă pe rapperul Australian Iggy Azalea. A avut premiera la 2014 Radio Disney Music Awards pe 27 aprilie. Al doilea single de pe album, numit „Break Free”, cu producătorul ruso-German Zedd, a avut premiera pe 2 iulie în timpul unui episod de renaștere de o zi al emisiunii MTV Total Request Live, numit Total Ariana Live. Pe 28 iunie 2014, Grande a anunțat că titlul celui de-al doilea album de studio va fi Totul meu, care a fost lansat pe 25 August.

2016-2017: Dangerous Woman

cel de-al treilea album de studio, Dangerous Woman, a fost lansat pe 20 Mai 2016. Albumul a debutat pe locul doi în SUA panou 200, câștigând 175.000 de unități echivalente albumului în prima sa săptămână, 129.000 provenind din vânzări pure. A fost primul ei album care nu a lovit numărul unu în țară. Single-ul principal „Dangerous Woman” a fost lansat pe 11 martie 2016 și a ajuns pe locul opt în SUA panou Fierbinte 100. Al doilea și al treilea single, „Into You” și „Side to Side”, au atins ambele vârfuri la numerele 13 și, respectiv, 4 pe grafic. Albumul a primit în general recenzii pozitive din partea criticilor. Pentru a promova albumul, Grande a cântat la 2016 Billboard Music Awards și MTV Video Music Awards. De asemenea, a apărut într-un episod din Saturday Night Live atât ca gazdă, cât și ca invitat muzical. Grande a început un turneu de concerte, Turneul Dangerous Woman în 2017, care a mers în America de Nord și de Sud, Europa și Asia. Pe 22 mai 2017, au apărut numeroase rapoarte despre explozii la un concert cu Grande la Manchester Arena în Manchester, Regatul Unit. Poliția a confirmat 22 de decese și multe răni. Ei au cerut oamenilor să stea departe de zonă în timp ce salvau și investigau.

în aprilie 2018, Grande a lansat „No Tears Left To Cry”, single-ul principal de pe viitorul ei al patrulea album de studio, îndulcitor, care a fost lansat pe 17 August 2018. Piesa a intrat pe locul trei în Billboard Hot 100. Cu aceasta, ea a devenit singurul act care a avut toate cele patru single-uri principale de pe albumele ei de studio care intră în top zece din Hot 100 în prima săptămână a fiecărei melodii pe grafic. „Calea „(de la a ta cu adevărat),” problema „(de la Totul meu),” femeie periculoasă „(de la femeie periculoasă) și” fără lacrimi rămase de plâns ” introduse la numerele 10, 3, 10 și, respectiv, 3. „Problema” a ajuns mai târziu la numărul doi pe Hot 100. 6 monther după lansarea Sweetener, Grande a lansat al 5-lea album de studio Thank u, next. Apoi, în 2020, a lansat al 6-lea album de studio, poziții.

viața personală

Ariana Grande a început să se întâlnească cu comediantul Pete Davidson în mai 2018, iar pe 11 iunie 2018, mai multe știri au raportat că Davidson și Ariana Grande erau logodiți. Logodna lor a fost anulată în octombrie 2018.

în noiembrie 2019, Grande și-a anunțat sprijinul pentru a doua ofertă prezidențială a senatorului Bernie Sanders.

filmografie

filme
an Titlu rol Note
2011 Fulg De Nea, gorila albă Fulg De Nea engleză dub, rol de voce
2013 escrocherie Amanda Benson film de televiziune (Nickelodeon)
2015 Jem și hologramele ea însăși Cameo
2016 Zoolander 2
Underdogs Laura engleză dub, rol de voce
2019 bărbați în negru: internațional străin pe monitoarele TV
televiziune
an Titlu rol Note
2009 bateria este descărcată Bat Mitzvah Riffer Episod: „Bad Bad News
2010-2013 victorios Cat Valentine rolul principal, 56 de episoade
2011 ICarly Episod: „IParty cu victorios”
2011-2013 Winx Club Prințesa Diaspro rol vocal, 5 episoade
2012 dau seama se Panelist
2013-2014 Sam & Cat Cat Valentine rol principal, 36 de episoade
2014 Family Guy italianca rolul vocii, episodul: „Mama este cuvântul”
2014-2016 Saturday Night Live sora Maria vedetă invitată
2015 RuPaul Drag Race ea însăși judecător invitat
Scream Queens Sonya „Chanel # 2” Herfmann rol recurent, 5 episoade
2016 Hairspray: Live! Penny Lou Pingleton NBC speciale
2017 Carpool Karaoke: seria se Episod: „Seth MacFarlane & Ariana Grande”
2018 Ariana Grande: Dangerous Woman Diaries Ea Însăși Docuseries
2020 Glumesc Piccola Grande Episod: „Episodul 3101”
Etapa
Anul Titlu Rol Loc
2008 13 Charlotte Broadway
2010 Cuba Libre Miriam
2012 Un Crăciun Alb Ca Zăpada Albă Ca Zăpada

Discografie

  • Al Tău Cu Adevărat (2013)
  • Totul Meu (2014)
  • Femeie Periculoasă (2016)
  • Îndulcitor (2018)
  • Mulțumesc U, Următor (2019)
  • pozitii (2020)

imagini pentru copii

  • Ariana Grande de David Shankbone

    Grande la Festivalul de Film Tribeca din mai 2010

  • ArianaGrandeDecember2013

    Grande cântând la Jingle Ball în 2013.

  • femeie periculoasă Tour2

    Grande cântând în turneul Dangerous Woman în 2017.

  • turul îndulcitorului Ariana Grande O2 Arena

    Grande cântând în turneul mondial Sweetener în 2019.

  • Ariana grande interviu 2016

    Grande în timpul unui interviu din 2016.