snelle feiten voor kinderen
Ariana Grande

Ariana Grande Grammys Red Carpet 2020.PNG

Grande in 2020

geboren
Ariana Grande-Butera

26 juni 1993 (Leeftijd 27)

Boca Raton, Florida, U.S

Beroep

  • Zanger
  • songwriter
  • actrice

Jaren actief

2008–heden

Hoogte

5’1

Familieleden

Frankie Grande (half-broer)

Muzikale carrière

Genres

Instrumenten:

Zang

Etiketten

Republiek

Ariana Grande-Butera (/ˌɑːriˈɑːnə ˈɡrɑːndeɪ/; geboren juni 26, 1993) is een Amerikaanse zangeres, songwriter, en actrice. Van 2010 aan 2013, Ze speelde Cat Valentine op de Nickelodeon sitcom Victorious. Ze speelde die rol opnieuw in de spin-off Sam & Cat (2013-14). In 2013 bracht ze haar eerste studioalbum uit, Yours Truly. Het werd haar eerste nummer één album in de Verenigde Staten. Haar tweede studioalbum, My Everything werd uitgebracht op Augustus 25, 2014. Grande heeft een oudere halfbroer genaamd Frankie Grande. Haar concert werd gebombardeerd tijdens de aanslagen in Manchester in 2017. Als resultaat presenteerde ze een concert genaamd One Love Manchester voor de familie van de 22 slachtoffers. Ze is ook bekend als de Koningin van Pop

carrière

2008-2012: begin en overwinning

Victorious Cast In Concert

Grande performing with the Victorious cast

voor haar verschijning op Nickelodeon, Grande speelde in de musical 13 als Charlotte in 2008 en later won een award voor het spelen van die rol. Van 2010 aan 2013, Grande speelde de rol van Cat Valentine in de Nickelodeon show Victorious. In augustus 2012 werd bekend dat Victorious na drie seizoenen niet meer zou terugkeren. Later die maand kondigde Nickelodeon echter een spin-offshow aan, genaamd Sam & Cat. Het duo Grande uit Victorious met Jennette McCurdy uit iCarly. Ze zouden hun rollen als Cat Valentine en Sam Puckett opnieuw spelen.Hoewel Sam & Cat een succes was voor Nickelodeon, werd de show geannuleerd op 13 juli 2014 vanwege Grande ‘ s muzikale carrière en andere problemen. De laatste aflevering werd uitgezonden op 17 juli.

2013–2014: Yours Truly and My Everything

Grande bracht drie jaar door met het opnemen van haar debuutalbum, Yours Truly. Ze voltooide het album, oorspronkelijk getiteld Daydreamin, in juni 2013; het werd uitgebracht op Augustus 30, 2013 in September 2013, het officieel debuteerde op nummer 1 op de Amerikaanse Billboard 200 albums chart – met 138.000 exemplaren verkocht in de eerste week—waardoor Grande de eerste vrouwelijke artiest, sinds Kesha, om haar eerste album debuut aan de top van de charts—en de vijftiende vrouwelijke artiest overall. De eerste single van het album, “The Way”, met Pittsburgh rapper Mac Miller, werd uitgebracht op Maart 26, 2013. Het verkocht 120.000 eenheden in de eerste 48 uur van de release, en vervolgens ging het over tot de verkoop van meer dan 219.000 eenheden in de openingsweek. “Baby I “en” Right There ” werden ook uitgebracht als singles van haar eerste album.In januari 2014 begon Grande te werken aan haar tweede studioalbum. Ze eindigde het album eind maart 2014. De eerste single van het album is “Problem”, en het bevat de Australische rapper Iggy Azalea. De film ging in première op de Radio Disney Music Awards op 27 April 2014. De tweede single van het album, genaamd “Break Free”, met Russisch-Duitse producer Zedd, ging in première op juli 2 Tijdens een een-dag revival aflevering van de MTV-show Total Request Live, genaamd Total Ariana Live. Op juni 28, 2014, Grande aangekondigd dat de titel van haar tweede studioalbum te zijn My Everything, die werd uitgebracht op Augustus 25.2016-2017: Dangerous Woman

haar derde studioalbum, Dangerous Woman, verscheen op 20 mei 2016. Het album debuteerde op nummer twee op de Amerikaanse Billboard 200, het verdienen van 175.000 album-equivalent eenheden in de eerste week, met 129.000 afkomstig van pure verkoop. Het was haar eerste album dat niet Nummer één in het land raakte. De eerste single “Dangerous Woman” werd uitgebracht op maart 11, 2016, en piekte op nummer acht op de Amerikaanse Billboard Hot 100. De tweede en derde singles, “Into You” en “Side to Side”, hebben beide bereikt pieken op Nummers 13 en 4 op de chart, respectievelijk. Het album kreeg over het algemeen positieve recensies van critici. Om het album te promoten trad Grande op bij de Billboard Music Awards en de MTV Video Music Awards in 2016. Ze verscheen ook op een aflevering van Saturday Night Live als zowel de gastheer en muzikale gast. Grande begon aan een concerttournee, De Dangerous Woman Tour in 2017 die naar Noord-en Zuid-Amerika, Europa en Azië ging. Op 22 mei 2017 doken talloze berichten op van explosies tijdens een concert met Grande in de Manchester Arena in Manchester, Verenigd Koninkrijk. De politie bevestigde 22 doden en vele gewonden. Ze spoorden mensen aan om weg te blijven uit het gebied als ze gered en onderzocht.In April 2018 bracht Grande “No Tears Left to Cry” uit, de eerste single van haar vierde studioalbum, Sweetener, dat werd uitgebracht op 17 augustus 2018. Het nummer stond op nummer drie in de Billboard Hot 100. Met deze, Ze werd de enige act om alle vier lead singles van haar studio-albums invoeren van de top tien van de Hot 100 in de eerste week van elk nummer op de chart. “The Way” (van ondergetekende), “Problem” (van mijn alles), “Dangerous Woman” (van Dangerous Woman), en “No Tears Left to Cry” kwamen respectievelijk op de nummers 10, 3, 10 en 3. “Probleem” later bereikte nummer twee op de Hot 100. 6 monther na de release van Sweetener, Grande bracht haar 5e studioalbum Thank u, next. In 2020 bracht ze haar zesde studioalbum posities uit.Ariana Grande begon te daten met komiek Pete Davidson in mei 2018 en op 11 juni 2018 meldden meerdere nieuwsuitzendingen dat Davidson en Ariana Grande verloofd waren. Hun verloving werd in oktober 2018 afgeblazen.In November 2019 kondigde Grande haar steun aan voor het tweede presidentiële bod van senator Bernie Sanders.

Filmografie

Films
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2011 Sneeuwvlok, de Witte Gorilla Sneeuwvlok engelse dub, voice rol
2013 Oplichting Amanda Benson Televisie-film (Nickelodeon)
2015 Jem en de Hologrammen Zelf Cameo
2016 Zoolander 2
Underdogs Laura engelse dub, voice rol
2019 men in Black: de Internationale Alien op TV-schermen
Televisie
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2009 de levensduur van De Batterij naar Beneden Bat Mitswa riffer Aflevering: “Slecht slecht nieuws
2010-2013 Victorious Cat Valentine the Main role, 56 episodes
2011 Icarly Episode: “IParty with Victorious”
2011-2013 Winx Club Prinses Diaspro Voice rol, 5 afleveringen
2012 het uitzoeken Zelf Geschillenbeslechter
2013-2014 Sam & Kat Cat Valentine hoofdrol, 36 afleveringen
2014 Family Guy italiaanse meisje Voice rol, aflevering: “Mama’ s het Woord”
2014-2016 Saturday Night Live Zuster Maria Beroemdheid gast sterren
2015 RuPaul ‘ s Drag Race Zelf Guest rechter
Scream Queens Sonya “Chanel #2” Herfmann Terugkerende rol, 5 afleveringen
2016 Haarlak: Live! Penny Lou Pingleton NBC special
2017 Carpool Karaoke: de serie zichzelf Episode: “Seth MacFarlane & Ariana Grande”
2018 Ariana Grande: Gevaarlijke Vrouw Dagboeken Zelf Docuseries
2020 Grapje Piccola Grande Aflevering: “Aflevering 3101”
Fase
Jaar Titel Rol Plaats
2008 13 Charlotte Broadway
2010 Cuba Libre Miriam
2012 Een Sneeuw Witte Kerst Sneeuw Wit

Discografie

  • Ondergetekende (2013)
  • Mijn Alles (2014)
  • Gevaarlijke Vrouw (2016)
  • Zoetstof (2018)
  • Dank U, Volgende (2019)
  • Posities (2020)

Beelden voor kinderen

  • Ariana Grande door David Shankbone

    Grande op het Tribeca Film Festival in Mei 2010

  • ArianaGrandeDecember2013

    Grande uitvoeren aan de Jingle Ball in 2013.

  • Dangerous Woman Tour2

    Grande speelt op de Dangerous Woman Tour in 2017.

  • zoetstof Tour Ariana Grande O2 Arena

    Grande treedt op tijdens de Sweetener World Tour in 2019.

  • Ariana grande interview 2016

    Grande tijdens een interview in 2016.