Raske fakta for barn
Ariana Grande

Ariana Grande Grammys Røde Løperen 2020.png

Stor i 2020

Født
Ariana Grande-Butera

26. juni 1993 (alder 27)

Boca Raton, Florida, U.S

Okkupasjon

  • Sanger
  • låtskriver
  • skuespillerinne

Aktive År

2008-i dag

Høyde

5’1

Slektninger

Frankie Grande (halvbror)

Musikalsk karriere

Sjangere

Instrumenter

Vokal

Etiketter

Republikk

Ariana Grande-butera (/@riˈɑːə ˈɡɑː/; født 26. juni 1993) Er En amerikansk sanger, låtskriver og skuespiller. Fra 2010 til 2013 spilte Hun Cat Valentine på Nickelodeon sitcom Victorious. Hun spilte den rollen igjen på spin-off Sam & Cat (2013-14). I 2013 ga hun ut sitt første studioalbum, Yours Truly. Det ble hennes første nummer ett album i Usa. Hennes andre studioalbum, My Everything ble utgitt 25. August 2014. Grande har en eldre halvbror Som heter Frankie Grande. Hennes konsert ble bombet i Manchester-angrepene i 2017. Til slutt arrangerte hun en konsert Kalt One Love Manchester for familien til de 22 ofrene. Hun er også Kjent Som Dronningen Av Pop

Karriere

2008-2012: Beginning Og Victorious

Victorious Cast I Konsert

Grande utfører Med Victorious cast

Før hennes opptreden på Nickelodeon, Grande spilt i musikalen 13 Som Charlotte i 2008 og senere vant en pris for å spille den rollen. Fra 2010 til 2013 Spilte Grande Rollen Som Cat Valentine i Nickelodeon-showet Victorious. I August 2012 ble Det annonsert At Victorious ikke ville komme tilbake etter tre sesonger. Men Senere den måneden annonserte Nickelodeon et spin-off show kalt Sam & Cat. Det ville koble Grande Fra Victorious med Jennette McCurdy fra iCarly. De ville spille sine roller Som Cat Valentine og Sam Puckett.

Selv Om Sam & Cat var en suksess For Nickelodeon, ble showet kansellert 13. juli 2014 på grunn Av Grande musikalske karriere og andre problemer. Den siste episoden ble sendt på juli 17.

2013–2014: Yours Truly and My Everything

Grande brukte tre år på å spille inn sitt debutalbum, Yours Truly. Hun fullførte albumet, opprinnelig med Tittelen Daydreamin, i juni 2013; det ble utgitt 30. August 2013 i September 2013, det offisielt debuterte På No. 1 PÅ US Billboard 200 albums chart – med 138 000 eksemplarer solgt i sin første uke-Noe Som gjør Grande den første kvinnelige artisten, Siden Kesha, for å ha sitt første album debut på toppen av listene – og den femtende kvinnelige artisten samlet. Den første singelen fra albumet, «The Way», med Pittsburgh rapper Mac Miller, ble utgitt 26. Mars 2013. Det solgte 120.000 enheter i de første 48 timene etter utgivelsen, og deretter fortsatte det å selge over 219.000 enheter i åpningsuken. «Baby I «og» Right There » ble også utgitt som singler fra hennes første album.

I januar 2014 begynte Grande å jobbe med sitt andre studioalbum. Hun avsluttet albumet i slutten Av Mars 2014. Den første singelen fra albumet er «Problem», og den har Australske rapperen Iggy Azalea. Den hadde premiere på Radio Disney Music Awards 2014 27. April. Den andre singelen fra albumet, kalt «Break Free», med russisk-tysk produsent Zedd, premiere på juli 2 under EN en-dagers vekkelse episode AV MTV showet Total Request Live, heter Total Ariana Live. Den 28. juni 2014 annonserte Grande at tittelen på hennes andre studioalbum til be My Everything, som ble utgitt 25. August.

2016-2017: Dangerous Woman

Hennes tredje studioalbum, Dangerous Woman, ble utgitt 20. Mai 2016. Albumet debuterte på nummer to På Den Amerikanske Billboard 200, og tjente 175 000 album-ekvivalente enheter i sin første uke, med 129 000 som kommer fra rent salg. Det var hennes første album som ikke slo nummer en i landet. Den første singelen «Dangerous Woman» ble utgitt 11. Mars 2016, og nådde nummer åtte på DEN AMERIKANSKE Billboard Hot 100. Den andre og tredje singler,» Into You «og» Side To Side», har begge nådd topper på tallene 13 og 4 på diagrammet, henholdsvis. Albumet fikk generelt positive anmeldelser fra kritikere. For å promotere albumet opptrådte Grande på Billboard Music Awards i 2016 og MTV Video Music Awards. Hun har også dukket opp på en episode av Saturday Night Live som både vert og musikalsk gjest. Grande la ut på en konsertturne, Dangerous Woman Tour i 2017 som gikk Til Nord-Og Sør-Amerika, Europa og Asia. Den 22. Mai 2017 ble det rapportert om eksplosjoner på En Konsert Med Grande På Manchester Arena I Manchester, Storbritannia. Politiet bekreftet 22 dødsfall og mange skader. De oppfordret folk til å holde seg borte fra området som de reddet og undersøkt.

I April 2018 ga Grande ut «No Tears Left To Cry», den første singelen fra Hennes kommende fjerde studioalbum, Sweetener, som ble utgitt 17.August 2018. Sangen kom inn på nummer tre På Billboard Hot 100. Med Dette ble hun den eneste som fikk alle fire singlene fra studioalbumene til å komme inn på topp ti Av Hot 100 i hver sangs første uke på listen. «Veien» (Fra Undertegnede), «Problem» (Fra Mitt Alt), «Farlig Kvinne» (Fra Farlig Kvinne), Og «Ingen Tårer Igjen Å Gråte» angitt på tallene 10, 3, 10 og 3, henholdsvis. «Problem» nådde senere nummer to På Hot 100. 6 monther etter utgivelsen Av Sweetener ga Grande ut sitt 5. studioalbum Thank u, next. I 2020 ga Hun ut sitt 6. studioalbum, Positions.

Personlig liv

Ariana Grande begynte å danse komiker Pete Davidson I Mai 2018 og i juni 11, 2018 rapporterte flere nyheter at Davidson og Ariana Grande var forlovet. Deres engasjement ble avblåst i oktober 2018.

I November 2019 annonserte Grande sin støtte til Senator Bernie Sanders andre presidentbud.

Filmografi

Filmer
År Tittel Rolle Notater
2011 Snøfnugg,Den Hvite Gorilla Snøfnugg engelsk dub, stemme rolle
2013 Svindel Amanda Benson Tv-film (Nickelodeon)
2015 Jem Og Hologrammene Seg Selv Cameo
2016 Zoolander 2
Underdogs Laura engelsk dub, stemmerolle
2019 Menn I Svart: Internasjonal Alien PÅ TV-Skjermer
Fjernsyn
År Tittel Rolle Notater
2009 Batteriet Er Nede Bat Mitzvah riffer Episode: «Dårlige Dårlige Nyheter
2010-2013 Seirende Cat Valentine Hovedrollen, 56 episoder
2011 ICarly Episode: «IParty Med Victorious»»
2011-2013 Winx Club Prinsesse Diaspro Stemme rolle, 5 episoder
2012 Finn Ut Det Seg Selv Paneldeltaker
2013-2014 Sam & Katt Katt Valentine Hovedrolle, 36 episoder
2014 Family Guy italiensk jente Stemmerolle, episode: «Mamma Er Ordet»
2014-2016 Saturday Night Live Søster Maria kjendis gjestestjerne
2015 Rupauls Drag Race Seg Selv Gjestedommer
Skrik Dronninger Sonya «Chanel # 2» Herfmann Tilbakevendende rolle, 5 episoder
2016 Hårspray: Live! Penny Lou Pingleton NBC special
2017 Carpool Karaoke:Serien Seg Selv Episode: «Seth MacFarlane & Ariana Grande»
2018 Ariana Grande: Dangerous Woman Diaries Seg Selv Docuseries
2020 Spøk Piccola Grande Episode: «Episode 3101»
Trinn
År Tittel Rolle Sted
2008 13 Charlotte Broadway
2010 Cuba Libre Miriam
2012 En Snøhvit Jul Snøhvit

Diskografi

  • Yours Truly (2013)
  • Mitt Alt (2014)
  • Farlig Kvinne (2016)
  • Søtningsmiddel (2018)
  • Takk U, Neste (2019)
  • Posisjoner (2020)

Bilder for barn

  • Ariana Grande Av David Shankbone

    Grande på Tribeca Filmfestival I Mai 2010

  • ArianaGrandeDecember2013

    Grande spiller På Jingle Ball i 2013.

  • Farlig Kvinne Tour2

    Grande opptrer på Dangerous Woman Tour i 2017.

  • Restauranter I Nærheten Av Ariana Grande O2 Arena

    Grande på Sweetener World Tour i 2019.

  • Ariana grande intervju 2016

    Grande under et intervju i 2016.